Контакти

Пластмасови флакони
+359 89 563 3370

ул. „Дилянка“ 2А, Пловдив

Изпратете запитване

  Често задавани въпроси

  Пластмасови опаковки

  Да и не само това. Карина-4 може да ви предложи пълен цикъл по създаване и въвеждане на нов продукт:

  • Продуктов дизайн
  • Дизайн и производство на бластформи
  • Дизайн и производство на шприцформи
  • Тестове на матрици
  • Производство на пластмасови опаковки

  Използваме материали – PET, PETG, PVC, PEHD, PELD, PP, PS. Карина-4 консултира и насочва своите клиенти и ще ви помогне да наложите собствена търговска марка.

  Машината за формоване на PET заготовки е вид машина за леене под налягане. Машините за формоване на PET преформи са проектирани за високоскоростно производство, което позволява ефективно масово производство на преформи. Те могат да произвеждат голям брой заготовки за сравнително кратко време, подобрявайки общата производителност.

  Методите ни на производство са изцяло съобразени с  действащите норми.

  Според изискванията на Директива (ЕС) 2019/904 на Европейския парламент и на съвета от 5 юни, до 2025г бутилките, които са произведени от PET, трябва да съдържат най-малко 25% рециклирана пластмаса, а до 2030г – най-малко 30%

  Специално внимание се обръща на рециклирането на пластмасови опаковки, които са 61% от всички пластмасови отпадъци, като от тях се оползотворяват едва около 30%. В сравнение с останалите материали, които се използват за производство на опаковки като картон, метал, стъкло, опаковките от пластмаса се рециклират в най-нисък процент.

  Според приетия план на ЕС до 2025 г. трябва да бъдат преработвани 50% от пластмасовите опаковки, а до 2030 този процент трябва да достигне 55%.

  Scroll to Top